Blogger

Normes dels fòrums


Normes del fòrum:

Aquest fòrum, com tots els altres fòrums d'internet, s'ha pensat per intercanviar opinions i experiències entre els internautes. Recorda que darrere de cada ordinador hi ha persones amb les quals estàs dialogant. Comporta't en aquests fòrums com et comportaries a la vida real.

Escriu els teus missatges en el fòrum adequat. Si el teu missatge no està al fòrum adequat es traslladarà al que li correspongui o s'eliminarà si no té cabuda en aquest.

No repeteixis el mateix missatge dos o més vegades, encara que sigui en diferents fòrums de la web ni ho facis ascendir en el fòrum de forma artificial. De norma general seran eliminats aquests missatges.

Està prohibit publicar qualsevol missatge que promocioni activitats il·legals o que violi les lleis vigents.

Sigues respectuós. Si reprodueixes informacions d'altres webs, cita la font d'on has tret la informació i posa un enllaç a la mateixa.

En aquests fòrums respectem la teva intimitat pel que també deus respectar la intimitat dels altres no donant, en cap cas, dades personals de ningú.

Procura donar les teves opinions amb moderació. La fermesa que mostris en les teves opinions no ha d'implicar un menyspreu cap als altres. Evita els enfrontaments personals, sempre hi ha una forma d'expressar el teu criteri sense molestar als qui puguin tenir una altra opinió. Ajuda al fet que no es perpetuïn guerres de missatges incendiaris i recorda que els insults o atacs personals estan prohibits.Tampoc està permès participar en discussions simulant l'opinió de persones diferents (astroturfing) ni abusar del sistema omplint de posts els temes tractats acaparant la conversa.

Si has fet una pregunta i no has rebut resposta, demana't si has fet la pregunta de forma intel·ligent, si l'has fet en el fòrum adequat o si no compleix amb les regles bàsiques de la web. También és possible que no obtinguis respostes sense raó aparent. Tingues en compte que tots els que participen en el fòrum són voluntaris i que per exemple, moltes vegades no et respondran si la solució al teu problema és fàcilment localitzable usant un cercador o si la resposta que necessites és massa especialitzada.

Escriu amb correcció els teus missatges respectant l'ortografia i la gramàtica. Recorda que això és un fòrum, no un telèfon mòbil. Tens tot l'espai que vulguis per escriure pel que no és ni correcte ni necessari escriure com el faries a un SMS. Tampoc és correcte escriure tot el teu missatge en majúscules, ja que això significa que estàs cridant, ni l'abús de paraules malsonants, grolleres o feridores. El mes segur és que els teus missatges siguin ignorats pels usuaris del fòrum, o directament eliminats total o parcialment pels administradors/moderadors del fòrum, si no compleixes aquestes senzilles regles.

L'incompliment reiterat de les normes del fòrum, de les indicacions dels moderadors o administradors, o qualsevol incompliment greu pot donar lloc a l'expulsió d'aquests fòrums entre altres mesures.