Blogger

29/9/14

L'ALEGRIA D'EDUCAR. MESTRES EN SORTIDA (Lema 2014-15)

Aquest és el lema que aquest curs 2014-15 tendrà la Delegació d’Ensenyament del Bisbat de Mallorca.

Està basat en l’exhortació apostòlica del Papa Francesc (Evangelii Gaudium à la joia/alegria de l’Evangeli) i en la carta pastoral del bisbe de Mallorca, Javier Salinas (“Església en sortida”).

En un període mogut i remogut en el sector educatiu, és una convidada a mirar de manera positiva i optimista la tasca d’educar, tenint ben present la diferència entre ensenyar i educar.

Per entendre bé aquesta diferència, ens pot ajudar la tira còmica que en Quino va fer per na Mafalda, on deia “Educar es más difícil que enseñar, porque para enseñar Ud. precisa saber pero para educar se precisa ser”. El nostre lema, per tant, també és una convidada a ser conscients de la profunditat de la nostra tasca i servei.

Siguem, per tant, educadors i mestres (a l’exemple del nostre gran Mestre) alegres, feliços, il·lusionats, amb bon humor, optimistes i oberts; a més, estiguem en actitud de sortida, de recerca, d’anada, d’acostar-se a l’altre, d’acostar-se a l’Altre, de prendre la iniciativa, d’acció, de moviment, desperta, de dinàmica, d’Evangeli...

Bon curs 2014-15!!!

 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada