Blogger

17/9/13

JORNADA SOBRE INTEL·LIGÈNCIA ESPIRITUAL AMB EN FRANCESC TORRALBA



A L’ATENCIÓ DE TOT EL PROFESSORAT

Benvolguts/des,
El curs escolar ja està en marxa, esper que, malgrat les incerteses i les peculiaritats d’aquest inici, comenceu amb il·lusió el nou curs 2013-14.
El motiu d’aquesta carta és per convidar-vos a la JORNADA D’INICI DE CURS DELS CATEQUISTES. Serà el dissabte, 5 d’octubre, al Seminari Nou (Camí Salard, 47, de Palma). Començarem a les 9:00 del matí i acabarem a les 13:00.
Què motiva aquesta convidada a una jornada per a catequistes?
Mirau, aquest acte el convoca cada any la Delegació de Catequesi, però aquest any ho fa conjuntament amb la Delegació d’Ensenyament i la Delegació de Pastoral Juvenil, pel fet que el tema que es tractarà és molt interessant per a educadors i professorat en general: La intel·ligència espiritual.
En el temps que vivim, molts de nosaltres assistim al que anomenam el “despertar a la fe” dels nostres alumnes. És bo que estem preparats i sensibilitzats per educar cap aquí, ajudant i promovent aquest despertar.
Avui es parla molt de les “intel·ligències múltiples”, com la intel·ligència emocional, però també és molt significativa per al creixement del nin i de la persona, l’educació de la intel·ligència espiritual. Moltes vegades a l’escola començam a ensenyar coses als nins i deim que els falta base, que vénen com un paper en blanc: tal vegada els falta el primer, haver despertat la intel·ligència espiritual...
Com veis, el tema és apassionant. Molt suggerent per a catequistes, educadors, professors, mestres, pares i mares de família...
I vendrà a introduir-nos al tema un gran expert en la matèria: FRANCESC TORRALBA (Barcelona, 1967), doctor en Filosofia i doctor en Teologia. Autor de moltes publicacions. Presideix el Consell Assessor de la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya, i fou nomenat per Benet XVI consultor del Consell Pontifici de la Cultura de la Santa Seu. Ha vengut en moltes ocasions a Mallorca a fer conferències a pares i a educadors.
A més de la ponència en sí, hi haurà un moment de treballar per grups el que ens haurà comunicat en Francesc, per tal de veure com aplicar-ho al nostre dia a dia.
El dia 5 mateix se vos convidarà a participar voluntàriament i anònimament en les despeses de l’acte (2€).
Per tal de tenir una idea aproximada de quants participarem en aquesta jornada, vos deman que ho comuniqueu abans del proper 30 de setembre a la Secretaria General (ho podeu fer escrivint un correu a casaesglesia@bisbatdemallorca.com o per telèfon al 971 213 100 -extensió 133-), o al mail de la Delegació (debm@bisbatdemallorca.com). Heu d’indicar la relació dels professors participants (noms i llinatges) i l’escola d’on vendreu. Si necessitau servei de guarderia, ho podeu sol·licitar en comunicar la vostra participació en la jornada.

Moltes gràcies i fins aviat.
Una abraçada,

Toni Seguí Estrany
Delegat d’Ensenyament.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada